Principiul cogenerarii presupune producerea simultana a doua tipuri de energie, electrica si termica, realizandu-se astfel o economie de energie primara (gaze naturale, pacura, CLU, carbune, etc.) de 10-20% fata de producerea separata a celor doua tipuri de energie.
.
Lucrarile de constructie la Instalatia de Cogenerare, amplasata pe platforma S.C. Amonil S.A., se afla in derulare, urmand a fi montate doua grupuri de cogenerare cu urmatoarea configuratie:

- productie de energie electrica - 6,75 MW/grup;
- productie de energie termica(abur) - 13 t/h/grup;
Puterea totala (termica si electrica este de 34 MW.)
Grupurile de cogenerare utilizeaza ca si combustibil, gaze naturale; tehnologia are la baza modelul de turbine de gaz SG-200 dezvoltate de Siemens. Echipamentele sunt produse in China sub licenta si prezinta un inalt grad de fiabilitate si performante tehnico - economice.


Noua instalatie de cogenerare abur-energie electrica va satisface cerintele de eficientizare energetica si de reducere a nivelului emisiilor de CO2.

Personalul care va deservi aceasta instalatie a fost pregatit si atestat de catre producatorul turbinelor cu gaze, respectiv Siemens.